Meer dan 60 jaar geleden nam Jan Sollie het plantaardig laboratorium van zijn voorganger over.

Hij ontwikkelde sindsdien twee lijnen natuurlijke producten: de supplementen en de verzorgingsproducten.

De volgende generatie en een team van jonge apothekers gooit zich nu op de verdere ontwikkeling.

De laatste wetenschappelijke studies en bevindingen zijn steeds de leidraad om de supplementen samen te stellen en te verbeteren.

De claims op de ingrediënten van vele supplementen zijn nog in onderzoek. Voor de samenstelling baseren we ons ook op de wetenschappelijke informatie die we terugvinden in ESCOP Monographs, The Scientific Foundation for Herbal Medicinal Products.

Alle supplementen hebben een Belgisch notificatienummer. Zo zijn ze geregistreerd en moeten ze ook gecontroleerd worden.

De verzorgingsproducten hebben een Europese notificatie en een Belgisch cosmetisch dossier.

Enthousiaste wetenschappers testen onze producten in het analytisch labo van de Universiteit Antwerpen en in het extern productielabo.

In de jeugd is gezondheid een recht;

op middelbare leeftijd een gunst;

op hoge leeftijd, een verrassing.

Jacques Normand, Frans schrijver, dichter en journalist 1848-1931

Duurzame materialen

Al onze ingrediënten zijn minimum voor 96% van natuurlijke oorsprong. Onze eerste zorg is de kwaliteit van het product. Het materiaal dat we gebruiken moet voldoende getest zijn. We zijn steeds op zoek naar betere verpakkingen en meer duurzame materialen.  We gebruiken momenteel enkel glas en volledig recycleerbare plastics zoals PET.

Als lid van The Shift volgen we de evolutie in verpakkingen van nabij op.

Meer dan 60 jaar expertise en maatwerk

In 1957 nam apotheker Jan Sollie de Laboratoires Bollansée over. Hij startte direct met de uitbreiding van de natuurlijke supplementen en de Hamamelis cosmetica. Stuk voor stuk zijn het uitgebalanceerde en beproefde producten. We zoeken in de eerste plaats naar gepatenteerde ingrediënten, waarvan studies het effect en de opneembaarheid aantonen. Als die niet beschikbaar zijn, gaan we voor gestandaardiseerde extracten van de hoogste kwaliteit en zuiverheid.

Zestig jaar later is dit ons aanbod…

The Shift

Met ons lidmaatschap van The Shift bevestigen we ons engagement om op een duurzame wijze aan de gezondheid te werken. We verspreiden informatie over een gezonde levenswijze. In onze producten gebruiken we biologisch afbreekbare ingrediënten en voor 99% recycleerbare verpakkingen.